• 03.06.2023 -
  • Sää: 3.06°C
Julkaisija: Admin Julkaistu: 23.04.2022 12:55

Ilmavalvontatornin muistolaatta Varppeen mäelle

Kansallinen veteraanipäivä, keskiviikko 27. huhtikuuta, on Laitilassa tavanomaista juhlavampi. Veteraanikivelle, joka sijaitsee puistossa Pappilantien alkupäässä, lasketaan havuseppele klo 17. Seppeleenlaskijoina toimivat Laitilan reservinaliupseerit.

Varppen mäellä olevan vesitornin seinässä paljastetaan klo 17.30 muistolaatta, joka kertoo paikalla olleesta talvi- ja jatkosodanaikaisesta ilmavalvontatornista. Laatan on teettänyt Laitilan Patria-kilta ja sen on valmistanut ja lahjoittanut Laserkeskus Oy. Kummankin tilaisuuden musiikista vastaa Laitilan soittokunnan vaskikvintetti. Vesitornilla Jorma J. Elo esittää laulun Kodinvartijat, joka kertoo lotista ilmavalvonnan suorittajina. Mäellä on paikoitustilaa rajallisesti.

Näyttely Laitilalaisia henkilökuvia sotavuosilta on avoinna Patria-killan näyttelytilassa urheilutalon toisessa kerroksessa klo 18-20 (Urheilutie 9, kulku ei esteetön). Sieltä on saatavana myös kahvia; vapaaehtoisen kahvimaksun tuotto menee Ukrainan kansan hyväksi. Yleisö on tervetullutta tilaisuuksiin.

Lähde: Laitilan Sanomat, Laitilan Kaupunki


Kommentointi (0)

Vastaa

Tulevat tapahtumat

Lisää tapahtumia