• 16.05.2021 -
Julkaisija: Admin Julkaistu: 30.03.2021 16:37

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas uusii kahdella miljoonalla eurolla energiatehokkuutta

Laitilassa toimiva panimo hankkii Teollisuuskylmältä keskitetyn kylmäntuottojärjestelmän, minkä myötä vanhoja kylmäkoneita poistetaan ja kierrätetään.

Yhtiö pyrkii investoinnilla vähentämään energiankulutustaan. Se on vuodesta 2018 käyttänyt hyödyksi oman voimalan aurinkovoimaa, minkä lisäksi se on jo 20 vuoden ajan käyttänyt tuulivoimaa.

– Meidän näkemyksemme mukaan kohti hiilineutraaliutta ei voi pyrkiä vain kompensoimalla päästöjään. Ensin pitää siirtyä käyttämään mahdollisimman puhtaita energialähteitä ja sen jälkeen pienentää kulutus minimiin. Vasta tämän jälkeen voi alkaa ostelemaan metsää päästöjen kompensointia varten, jos tarvetta vielä löytyy, tehdaspäällikkö Tommi Suutari kuvailee tiedotteessa.

Investointiin sisältyy myös tuotannon kasvattaminen. Paineenalaisten tuotteiden, kuten oluen, käymiskapasiteetti kasvaa vuositasolla noin kuudella miljoonalla litralla.

Tehdas investoi uusiin, yksittäin eristettyihin, 50 000 litran paineenkestäviin tankkeihin, joita asennetaan 16 kappaletta. uusia 50 000 litran käymistankkeja ja kolme 30 000 litran raaka-ainetankkia.

Wirvoitusjuomatehtaan liikevaihto kasvoi vuonna 2020 lähes viisi prosenttia noin 19,6 miljoonaan euroon, vaikka voin 15 prosenttia liikevaihdosta normaalisti muodostava hotelli- ja ravintola-alan hiipui. Liikevoittoa kertyi 2,7 miljoonaa euroa.

Lähde: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Turun Sanomat, Olutposti.fi, Laitilan Sanomat, Findance.com


Kommentointi (0)

Vastaa

Tulevat tapahtumat

Lisää tapahtumia

Mainos