• 29.03.2024 -
  • Sää: 4.06°C
Julkaisija: Julkaistu: 10.11.2020 21:15

Laitilan veroprosentti pysyy samana

Laitilan kaupunginvaltuusto kokoontui maanantaina 9.11.2020 ja vahvisti kaupunginhallituksen esityksen tuloveroprosentin pitämisestä 20,75 prosentissa. Pro Vakka-Suomi -valtuustoryhmän Seppo Rinne esitti, että kunnallisvero olisi nostettu 21,25 prosenttiin, mutta ehdotus ei saanut kannatusta. Hyväksytty tuloveroprosentti on sama kuin vuonna 2020. Verotulokertymän ennusteen mukaan kunnallisverokertymä lisääntyy vuonna 2020 edellisvuoteen verrattuna 0,6 prosenttia ja vuonna 2021 edelleen 0,5 prosenttia. Koronavirusepidemialla on kuitenkin negatiivinen vaikutus verotuloihin, mutta tätä menetystä kompensoi valtionosuudet ja verotulojen jako-osuusmuutokset.

Kaupunginvaltuusto vahvisti myös kiinteistöveroprosentit, jotka nekin pysyvät ennallaan. Yleinen kiinteistöveroprosentti on 0,93, vakituisen asuinrakennuksen 0,41 ja muiden asuinrakennusten (vapaa-ajanrakennusten) 1,00 prosenttia. Samat kiinteistöveroprosentit ovat olleet voimassa vuodesta 2017 lähtien. Vakka-Suomen ja muiden ympäristökuntien veroprosentteihin nähden Laitilassa yleinen kiinteistöveroprosentti ja vakituisen asuinrakennuksen prosentti ovat alueen pienimpiä Kustavin ja Rauman rinnalla.

Kokoomus teki valtuustoaloitteen tuulivoimapuistoista

Laitilan Kokoomuksen valtuutetut antoivat valtuustossa aloitteen tuulivoimapuistojen rakentamisesta Laitilaan. ”Laitila on suhteellisen lähellä rannikkoaluetta, jossa tuulta olisi tarjolla. Lounainen Suomi on koko valtakunnan tasoon nähden hyvin alimitoitettu tuulivoimapuistojen suhteen”, aloitteessa todetaan. Kaupunkiin tulisi aloitteen mukaan rakentaa 3-5 tuulivoimapuistoa asutuksen läheisyys ja luontoarvot huomioon ottaen. Aloite menee jatkokäsiteltäväksi kaupunginhallitukselle.

Laitilan kiinteistöveroprosentit ovat Vakka-Suomen alueella pienimmästä päästä.



Lähde: Laitilan Kaupunki


Kommentointi (0)

Vastaa

Tulevat tapahtumat

Lisää tapahtumia